Буболечки за вечеря?

Може, ама след 40 години
Буболечки за вечеря?

Земята е пренаселена, дами и господа! И това го знаят дори малките деца. А за добро или за лошо, ще ставаме все повече и повече. Въпросът е: как ще се изхранваме занапред?

Организацията по прехрана и земеделие (FAO) на ООН предлага едно разрешение на проблема, което може и да не ви хареса, но вероятно ще се случи – да инкорпорираме в менюто си... буболечки. 

О, да! 

От агенцията прогнозират (и се надяват), че в близкото бъдеще (говорим си за само 40 години напред) много страни по света ще започнат да приемат насекомите като ресурс за задоволяване на хранителните нужди. Не е случайно, че преди броени дни FAO издаде любопитно четиво по темата, в което се разказва историята на отглеждането и консумацията на буби по света.

Фактите показват, че повече от 1900 вида инсекти стават за ядене. А голяма част от тях съдържат куп ценни нутриенти, между които протеин, мазнини, желязо, цинк, магнезий и много, много други. 

Е, не ме питайте мен, аз съм вегетарианка, но вие кажете: бихте ли хапвали бръмбари и гъсеници, а? Споделете мнението си като коментирате под статията или направо елате във фен-страницата ни във фейсбук, където можем да си спретнем една по-мащабна дискусия. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април