5 звезди, чиито прадеди са знаменити личности

5 звезди, чиито прадеди са знаменити личности

Брад Пит и Барак Обама


Холивудският разбивач на сърца и бившият вече президент на САЩ са братовчеди… макар и много далечни. Кръвната им връзка започва с мъж, наречен Едуин Хикмън, който е роден в далечната 1690 г.

Брук Шийлдс и Хенри IV, крал на Франция

1910104

Моделът наскоро научил, че има знатно потекло – с френската кралска фамилия и по-специално френския крал Хенри IV, първият от Бурбонската династия. Ето от къде Брук е взела своята изтънченост и аристократичност.

Бенедикт Къмбърбач и крал Ричард III

1910105

Бенедикт е потомък на английския крал Ричард III – последният от династията на Плантагенетите. Съвпадение или не, Къмбърбач се преобрази именно в образа на крал Ричард в телевизионната поредица The Hollow Crown: The Wars of the Roses.

Мадона, Селин Дион и Камила Паркър, графинята на Корнуол

1910101

И двете известни певици са свързани с втората съпруга на принц Чарлз – Камила Паркър. Те имат общ прародител: френският дърводелец Закари Клутие. Може би това е тайната на вечната младост на тези две дами?

Холивудските звезди винаги са в светлините на прожекторите и излъчват приказно сияние. Но предполагали ли сте, че техните предци са дори още по-известни? Е, оказва се, че крушата не пада по-далеч от дървото, дори когато прескача няколко поколения.

Бионсе и Густав Малер

1910103

Оказва се, че Бионсе има австрийски корени – тя е далечна роднина на известния австрийски диригент, живял през XIX век, Густав Малер. Е, вече знаем от къде е взела музикалната си дарба и слух.


ключови думи:
звезди знаменитости

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април