Целувките на Мирела

За едно малко подслаждане на седмицата
Целувките на Мирела

Представете си следната картинка: сгафили сте. За нещо, пред някого. И този факт не ви кара да се чувствате особено добре.

Как ще оправите нещата? С целувки! Но не какви да е целувки, а вкусни, направени с много любов и поднесени по най-истинския начин – с усмивка. :)

Необходими продукти:

5 белтъка

200-250 грама пудра захар

около 200 грама орехи на половинки

настъргана кора на половин лимон

3 пакетчета ванилия

Начин на приготвяне:

Предварително загрейте фурната на 100-110 градуса. Колкото по-ниска е температурата, на която печете целувките, толкова по-добре. Това обаче означава, че и приготвянето им ще отнеме повече време. Въоръжете се с търпение.

Изсипете белтъците, ванилията и лимоновите корички в купа и ги разбийте на пухкав сняг. Не забравяйте, че всички съдове и уреди, които използвате при приготвянето на целувки, трябва да бъдат напълно сухи, чисти и без следи от мазнина. За целта, използвайте метална купа, тъй като повърхността на пластмасовите задържа мазнина.

Без да изключвате миксера, започнете да прибавяте по 1 супена лъжица захар, като разбивате до пълното ѝ разтваряне. Така добавяйте всяка следваща доза и продължете да разбивате, докато белтъците поемат цялото количество пудра захар. Мирела Миладинова

Застелете голяма тава с хартия за печене и започнете да оформяте целувките с шприц, създавайки различни закачливи връхчета. Не се плашете, ако по време на фиаското голяма част от белтъчената смес се окаже върху вас и заприличате на гигантска целувка. Използването на шприц все пак си е цяла наука, ако питате мен. Мирела Миладинова

И така, след като скулптурирате и украсите всяка целувчица с орех, пъхнете тавата във фурната.

Печете лакомствата 3 часа, докато изсъхнат добре и лесно се отлепят от хартията. Освен това, целувките стават най-вкусни, когато се пекат при възможно най-ниска влажност, затова от време на време отваряйте фурната и позволявайте на парата да излезе. 

Готовите захарни вкусотии са хрупкави, с приятен, златист загар и карамелен дъх. А печените орехчета отгоре прекрасно балансират сладостта, придавайки ѝ едва доловим горчив вкус.Мирела Миладинова

Е, стискаме палци сладкото ви "извинение" да даде резултат. Ако все пак не успее, продължавайте да опитвате по всевъзможни (кулинарни) начини... *Муа!*

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 3
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 3
    от Не е посочен | 11.09.2012 | 21:19
    Страхотни са. Много ви харесват.
  • 2
    от Не е посочен | 24.10.2011 | 09:38
    И така изглеждат ;)
  • 1
    от Не е посочен | 22.10.2011 | 16:48
    Ох, страхотни бяха!

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май