Чаша кокосова вода - тайната на плоското коремче

Чаша кокосова вода - тайната на плоското коремче

Всички знаем колко трудна може да бъде понякога раздялата с онези 2-3 килограма, които ни делят от желаното тегло. Днес ще ви разкрием как бихте могли да се преборите с тях без дори да усетите глад и без да се лишавате. За целта трябва единствено да се доверите на чудото наречено кокосова вода. Благодарение на нея много модели и атлети поддържат фигурата си. Ето кои са осемте й предимства, заради които си заслужава да я консумирате.

1.Отслабвате по-бързо и лесно

Ако планирате да отслабнете и искате това да стане по-бързо и ефективно, заместете всички напитки с кокосова вода. Тя е нискокалорична, но в същото време засищаща и приятна на вкус. Преди хранене изпивайте една чаша кокосова вода и благодарение на нея, ще усещате по-малко глад и ще ядете в по-малки количества. Само за две седмици ще можете да се сбогувате с онези 2-3 излишни килограма.

2.Не страдате от дехидратиране

Много атлети консумират кокосова вода преди и след тренировка, тъй като тя спомага баланса на течности в тялото. Известно е, че повечето здравословни проблеми и затруднения с поддържането на теглото се дължат на дехидратацията.

3.Елиминира стомашния дискомфорт

Кокосовата вода съдържа фибри, които спомагат при диария и други стомашни проблеми. Тя е едно от най-силните природни лекарства срещу стомашните затруднения.

4.Регулира кръвното налягане

Проучвания сочат, че кокосовата вода има силно въздействие върху кръвното налягане. Тя може да намали систолното налягане до 72% и диастолното до 29%.

5.Изглажда кожата

Чудодейната напитка е богата на антиоксиданти, заради което има прекрасно въздействие върху кожата. Тя изчиства токсините от организма, което бързо се отразява на лицето ви. Освен да пиете кокосовата вода, можете и да я използвате и като измиващо средство. 

6.Намалява стреса и промените в настроението

Кокосовата вода съдържа множество витамини, включително и така необходимия за човека витамин В. Благодарение на този факт, тази напитка успокоява нервната система, спомага за премахването на стреса и регулира промяната в настроенията. Кокосовата вода подтиква отделянето на достатъчно серотонин.

7.Истински еликсир срещу махмурлука

Ако снощи сте прекалили с алкохола и в момента изпитвате искрена омраза към себе си, придружена от вцепеняващо главоболие, изпийте чаша кокосова вода и ще се почувствате много по-добре. Тя ще ви хидратира и ще ви осигури добър прием на витамини, от които имате нужда. 8.Забавя хода на времето и предотвратява появата на бръчки Кокосовата вода съдържа цитокини, които имат чудесен anti-age ефект, а също така намаляват риска от развиването на онкологични заболявания и тромбоза.


Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април