Фурмите могат да са от полза за костите ни

Те съдържат основни хранителни вещества
Фурмите могат да са от полза за костите ни

Знаете ли, че финиковите палми имат плодове? Да, това са вкусните фурми. Благодарение на ниското съдържание на вода и голямото количество захар в тях, те имат по-дълъг срок на годност и могат да се транспортират до страни като нашата. 

Фурмите за източник на различни витамини и минерали, захар и много фибри. В тях има основни минерали като калций, желязо, фосфор, натрий, калий, магнезий и цинк. Витамини като тиамин, рибофлавин, ниацин, фолат, витамин А и витамин К, също се съдържат в тях. Една стандартна чаша с плодовете съдържа около 400 калории, 27% от препоръчителната доза калий и 48% от нужното за деня количеството фибри. 

Специалистите по хранене и диетика смятат, че фурмите трябва да присъстват в балансираната и здравословна диета, като част от сутрешната или следобедна закуска, компонент от различни смутита.

Много хора изяждат по една фурма след позив на глад между храненията, защото им дава енергия и ги засища в рамките на 30 минути след изяждането й. 

Консумацията на плодовете се препоръчва на хора, загубили рязко теглото си. Те се грижат за здравето на нервната система, защото в тях има голямо количество калий. Американското онкологично дружество препоръчва прием на 20-35 грама диетични фибри на ден и съветват те да бъдат доставени на организма чрез фурми. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април