Сирене от бадеми

Изумително лесно е да си приготвим бадемово сирене у дома
Сирене от бадеми

В свят, в който се предлагат безброй алтернативи на стандартните животински продукти, решихме да направим опит да си приготвим ядково сирене у дома. Подправките и чесънът придават на този деликатес типично френски вкус.

 

 

Необходими продукти

1695588Pinterest

 

1 ½ чаши растително мляко (бадемово, оризово, соево, кокосово и т.н.)

½ чаша обелени бадеми

1 с. л. лимонов сок

1 с. л. бял пипер

2 с. л. морска сол

2 големи глави чесън

1 с. л. италиански микс от подправки

1 с. л. агар агар 

2 с. л. тапиока

½ чаша вряла вода   

 

За поръсване:

1 с. л. червен пипер

1 с. л. италиански микс от подправки

 

Начин на приготвяне

 

За тази рецепта ще ви бъдат необходими среден по размер тиган, блендер и формички за сиренето.

Поставете всичките съставки (без подправките за поръсване) в блендер и разбийте докато не се получи гладка смес.

Изсипете получената смес в средно голям тиган и постепенно увеличавайте температурата докато заври.След това намалете котлона на най-слабо.

След 5-10 мин. сместа ще придобие кремообразна консистенция. Когато това стане бързо изсипете във формичките.

Поставете формичките във фризера за 30 мин. или докато сместа се втвърди. След това извадете от формичките и внимателно поръсете и овъргаляйте в подправките – този краен щрих ще придаде на сиренето още по-приятна визия и вкус.

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април