Освободете се от подутия корем за 3 седмици

16 метода за плосък корем и тънка талия
Освободете се от подутия корем за 3 седмици

Чувствате ли се подути като балон? Трудно ли закопчавате дрехите си около талията? Коремът ви боли и имате усещането, че от километри хората са се втренчили именно в него. Раздразнението ви нараства и с факта, че тежките зимни палта и якета вече не го прикриват.

Ако разпознавате себе си с казаното по-горе и отговорите с "Да” на въпросите, то определено следващите редове са предназначени за вас.

Каква е причината за подутия корем?

Редица специалисти смятат, че причината за болезнения и подут корем се крие в стреса, неправилното хранене и липсата на достатъчно физическа активност. Проблемът е комплексен и изисква внимателен подход. Изход от него има, колкото и невероятно да ви звучи това!

Предлагам ви 16 метода, които ако спазвате в рамките на 3 седмици ще успеете да се справите с неразположението си. В случай, че не постигнете желания ефект, то не се колебайте да се консултирате с гастроентеролог.

1. Яжте и пийте бавно!

Правило, което ако спазвате ще намалите притока на излишен въздух погълнат заедно с храната и напитките! Опитайте се да съсредоточите вниманието си върху храната, като изпитвате наслада от нея. Освободете съзнанието си от проблемите около работата или личния си живот. Мислете за хубави и приятни неща.

2. Дъвчете всеки залък минимум 50 пъти!

Съвет, който със сигурност сте чували милион пъти още от детската си възраст. Погрижете се да сдъвквате всеки залък добре. По този начин задействате ензимите, които са необходими за усвояването на храната. Друга сериозна полза е, че ще почувствате ясно мига, в който сте сити.

3. Премахнете газираните напитки!

Газираните напитки са най-честата причина за подутия корем. Проблемът се задълбочава още повече, ако ги употребявате по време на хранене.

4. Пийте вода!

Пийте достатъчно вода през целия ден, но не и по време на хранене. Водата приета по време на ядене разширява стомаха ви и осуетява правилното усвояването на хранителните продукти. Разпределете 6-10 чаши вода в рамките на деня. По този начин ще освободите тялото си от токсините. В случай, че чистата вода не ви е вкусна, добавете към нея парче лед и резен лимон.

5. Яжте малко, но често!

5 малки хранения за деня е по-добре от 3 сериозни. Ползите за вас ще са свързани с липса на тежест в стомаха и енергия за целия ден.

6. Намалете порциите!

Започнете да използвате по-малки чинии за храна. Например вместо диаметъра на чинията ви да е 26 см. използвайте такава от 22 см. По този начин лесно ще намалите количеството на храната си с цели 20 %.

7. Приемайте достатъчно протеини!

Приемайте достатъчно протеин на основно хранене, като се съобразявате с вашето тегло. Най-лесният метод за измерване на порция месо например е вашият стиснат юмрук. Към него прибавете качествен въглехидрат.

8. Пийте чаша или две топла вода сутрин на гладно!

Топлата вода на гладно сутрин действа като четка на стомаха ви! Приемайте я поне 30 минути преди закуската, кафето или чая си.

9. Фибри за закуска!

Яжте храна богата на фибри. Овесената каша е освен полезна за здравето на сърцето ви, но също така ще се погрижи и да имате плосък корем.

10. Вечерята до 18 часа!

По този начин няма да затормозявате стомаха си! Ако огладнеете сложете едно малко хапване 2 часа преди сън. Например 2 супени лъжици извара, кисело мляко, шепа слънчоглед /суров/.

11. Забравете за пушените меса, колбаси и чипс!

Съдържащите се консерванти в тях не само че ви тровят, но и често са причина за подутия корем. Вместо това ги заменете с пресни продукти.

12. Изключете захарта!

Бързите въглехидрати повишават нивото на захарта в кръвта ви. Захарта може да даде доста въздух в корема ви!

13. Разхождайте се!

Разходките ще ви освободят от излишния въздух, който сте задържали в корема. Другият плюс е, че ако ходите 45 минути 4 пъти в седмицата можете да се освободите от 7 килограма в рамките на 1 година. Особено и ако спазвате посочения режим на хранене.

14. Дишайте дълбоко и равномерно!

По този начин ще се освободите от стреса и ще внесете повече равновесие в мисли и действия. Това ще се отрази на качеството ви на живот.

15. Премахнете бобовите култури и газообразуващите зеленчуци!

Макар и много полезни за здравето, когато имате обострен проблем е по-добре да ги премахнете от диетата си за 3 седмици.

16. Не употребявайте прясно мляко!

Млякото често е виновник за подутия корем. Причината може да се крие в невъзможността на организма ви да го разгради - така наречената лактозна нетолерантност.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април