Ето какво трябва да избягваме след хранене

Любимата цигара на мнозина например
Ето какво трябва да избягваме след хранене

Храненето е важен процес за организма. Чрез него тялото поддържа своите ежедневни функции, поддържа оптималното тегло и се бори с някои заболявания. Лекарите препоръчват да се храним балансирано, по едно и също време всеки ден.

Здравословното хранене заедно с физическата активност и въздържането от вредни навици са предпоставка за по-добро здраве. Тялото ни се нуждае от висококачествени протеини, въглехидрати, някои мазнини, витамини и минерали, които може да си ги набави чрез определени храни. Затова е добре да не се консумират преработени храни, наситени мазнини и алкохол. Има няколко неща, които задължително трябва да избягваме след хранене, ако искаме да се чувстваме добре:

Пушене

Учени твърдят, че запалването на цигара непосредствено след хранене е изключително вредно и оказва отрицателно въздействие върху цялото тяло. Те смятат, че тази една цигара се равнява на цели 10. Пушенето може да раздразни червата, защото никотинът се свързва с кислорода в кръвта, защото по-лесно се абсорбира. Честото тютюнопушене след хранене увеличава риска от рак на червата и рак на белия дроб, категорични са специалистите.

Пиене на чай

Когато пием чай след хранене, особено след вечеря, ние пречим на нормалното храносмилане. В много чайове се съдържа веществото танин, което намалява усвояването на желязото. На някои хора чайовете действат успокояващо, но въпреки това е по-добре да се консумират умерено.

ключови думи:
навици пушене хранене чай

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април