В празничната кухня на: Инес

И нейната безглутенова плодова торта без печене
В празничната кухня на: Инес

Тя става толкова рано, че ще ви се наложи изобщо да не си лягате, ако искате да я изпреварите. Тя се вдъхновява от силата и черпи сили от поезията. Дава личен пример. Взима само заслуженото. Не губи време, но намира време за всеки. Говори с усмивка. Благодари за вниманието. Пише с удивителни. За нея всеки почивен ден е изпълнен с работа, а всеки работен ден е празник. 

Кое е това момиче и какво обича да готви?

Казвам се Инес и съм човек, който живее, за да се разхожда в парка, да вдига тежести, да чете книги, да се храни здравословно и ежедневно да се стреми да показва на другите, че светът е прекрасно място, което си струва да бъде посетено и където всеки ден трябва да сме мотивирани да даваме максимума от себе си.

Обожавам да готвя, но тъй като аз самата не обичам да ям засукани ястия, обикновено приготвям яйца и пържоли. Винаги, когато има за кого, се развихрям в кухнята. Обичам да използвам само истинска храна и с рецептите, които приготвям, да показвам на "неверниците”, че здравословното хранене би могло да бъде доста вкусно, когато прибавиш малко желание и въображение в кухнята и оставиш оправданията да седят на масата и да чакат сервирането на вкусния ти, здравословен шедьовър.

Кухнята е...

За мен кухнята е нещо като ателие, където можеш да твориш и да създаваш. Мястото, където винаги, когато си въоръжен със страст, желание и любов към това, което правиш, си способен да създадеш ястия, които са достойни да носят етикета "произведение на изкуството".

Кухнята е мястото, където винаги си личи какво е отношението ти към храната.

Смятам, че в днешно време сме доста несъзнателни към храненето и храната, като цяло. Доста рядко си даваме възможност да я оценим така, както заслужава, и да имаме отношение към нея.

Не можеш да седнеш на масата без...

Не мога да седна на масата без яйца или пържола и без огромна салата.

Не се ли опасяваш, че от всичкото това ядене по Коледа и Нова година може да напълнееш?

За тези, за които празниците се отъждествяват с огромни трапези и всевъзможни кулинарни изкушения, може и да има подобни опасения. Лично аз не възприемам празниците като повод за тъпчене. Храна има целогодишно. За мен идеята на празниците е съвсем различна и ви уверявам, че менюто ми на Коледа и Нова година с нищо не се различава от менюто ми днес, вчера или вдругиден.

Така че със сигурност няма да напълнея. Ще си изкарам празниците здравословно, с много разходки в парка и най-важното - в компанията на хората, които имат значение и придават смисъл и стойност на празничните дни.

Прибягваш ли до някаква хитра тактика, за да намалиш този риск?

В миналото, когато нямах подобно отношение към храненето и спазвах диети, съм пробвала с разни стратегии. Сега здравословния начин на живот е точно това - начин на живот, част от мен, нещо, което ме кара да се чувствам добре, пълноценна, енергична и удовлетворена.

Кой нормален човек би пренебрегнал тези чувства и би ги заменил за няколко дни угощение, които само те карат да се чувстваш като парцал и отнемат възможността да внасяш щастие в живота си чрез преживявания и емоции, споделени с близките хора? Аз не бих! По празниците ще храня душата си, а не тялото си! 

1140822Inspired Fit Strong

И за финал, сподели ни, молим те, любимата си рецепта за празниците!

Имам много, но ще ви предложа една за безглутенова плодова торта без печене.

Необходими продукти:

12-15 фурми без костилки

100 г сурови ядки по избор

150 г кокосови стърготини

Плодове - 1 банан, ананас, киви, боровинки, ябълки*

Начин на приготвяне:

1. Нарежете банана на парчета и го наредете по дъното и страните на съда.

2. В блендера сложете фурмите, кокоса и ядките и разбивайте, докато се получи нещо като лепкаво тесто. Отделете 2/3 от сместа и я разстелете върху бананите.

3. След това нарежете останалите плодове и започнете да ги редите един върху друг в съда. Когато съдът се запълни, покрийте с останалата част от сместа( фурми, ядки и кокос).

4. Декорирайте с други плодове.

5. Оставете за 1 час в хладилника и после дегустирайте.

* изберете сезонни плодове 

Всеки ден Инес излива знанията и душата си в блога Inspired Fit Strong и на своята страница във фейсбук. Наскоро излезе и книгата й с тренировъчни съвети, която е достъпна напълно безплатно. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април