Премахнете болките в гърба с тези 3 упражнения

Лесни и ефективни са!
Премахнете болките в гърба с тези 3 упражнения

Укрепването на мускулите на гърба би трябвало да е приоритет на всеки от нас, защото само по този начин можем да предотвратим неприятните схващания и в същото време болки в гърба, заради неудобната поза при сън или седене пред компютъра.

Предлагаме ви три лесни упражнения от Prevention, които ще подобрят значително състоянието на гърба, ще отпусне напрежението и в същото време ще укрепите мускулатурата.

Направете 2 серии по 15 повторения, като се стремите да отделите време за тях 3 пъти седмично. като положителен страничен ефект от практикуването на упражненията ще стегнете значително и седалищните мускули, което допълнително трябва да ви действа като стимул, за да ги  практикувате редовно.

1621780Hilmar

Разположете топката точно под корема, така че да имате опора с пръстите на краката.

1621781Hilmar

Започнете да спускате и вдигате торса, като придържате ръцете зад врата. Опитайте се да постигнете хубава дъга, без да губите опората от краката си.

1621782Hilmar

Отпуснете тялото върху топката като опората ви този път е изцяло върху драните на ръцете ви. Стремете се лактите ви да са в изправени. С краката трябва да чувствате опората на пода.

1621777Hilmar

Започнете внимателно да вдигате и спускате изпънатите крака. Стремете се да поддържате отличен баланс на тялото.

1621779Hilmar
Седнете на пода върху крака в поза "спящо дете" и хванете топката с двете си ръце. Започнете да местите тялото и топката отляво надясно. Стремете се да задържате на всяка страна за около 30 секунди, преди да преминете към другата. По този начин ще съумеете да разсегнете добре мускулите на гърба.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април