5 причини да имаме здрави коремни мускули

5 причини да имаме здрави коремни мускули

Към тренировките най-често се обръщаме, когато желаем да се сдобием с красива и оформена фигура, в което, разбира се, няма нищо лошо. Когато обаче укрепим ядрото на тялото, това може да ни донесе и много други ползи.

1. Предотвратява се болката в гърба

Коремните мускули играят решаваща роля в поддържането на основата на тялото. И ако мускулите на гърба са по-слаби, останалите трябва да поддържат гръбнака изправен. Така, когато тренираме ядрото на тялото, намалява рискът от натоварване на гърба.

2. Изпълняваме с лекота ежедневните дейности

Не осъзнаваме доколко натоварваме мускулите в ядрото на тялото, докато не се наведем, за да сложим нещо на рафта или да завържем обувките си например. Колкото по-силни са те, толкова по-малко енергия и усилия са необходими, за да извършим простите ежедневни дейности.

3. Отслабване

Укрепването на коремните мускули помага и да отслабнем, тъй като по време на тренировките се изгарят мазнини. Така че, ако искаме да намалим талията си, те са задължителни. 

4. Предотвратяват се травми

Ако не работим достатъчно за основната си мускулатура, по време на силовото трениране или кардио тренировка, резултатът може да е наличие на травма.

5. Подобрява се позицията на тялото

Може да имаме изкривен гръбнак и неправилна стойка, ако мускулите в ядрото на тялото ни са слаби. Когато коремните мускули са стабилни, ще можем да ставаме и да се изправяме по-удобно. Всъщност, когато ставаме и тялото ни е изправено, изглеждаме по-слаби.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май