За мотивацията и тайната за постигане на добри резултати

За мотивацията и тайната за постигане на добри резултати

Почти винаги съществува обратна връзка между резултат от дадена дейност и мотивация за нейното извършване.

Добрите резултати повишават мотивацията,а лошите я намалят.Много често се случва някой трениращ да каже : "Тренирам от половин година, а резултатите са нищожни ”.Периодите на застой в мускулно развитие или изгаряне на подкожни мазнини са нещо обичайно.Застоят обаче отчайва трениращите и влошава тяхната мотивация за тренировка .

Трябва да е ясно, че винаги когато постигаме успехите си ние преодоляваме някакви трудности.Тогава най-вероятно ще си кажете: ”Провалих се. Защо винаги при мен се получава и т.н. ”.

Вместо да правите подобни исказвания е по добре да се анализират причините за неуспеха и да се предприемат необходимите действия.Често причините за неуспех се дължат на достатъчна висока интензивност,не досатъчно време за почивка,неподходящи упражнения,лошо изпълнение на упражнениеята,не добър сън,неправилно хранене и още куп възможни причини.

Тайната за това да свалиш няколко килограма или да качиш мускулна маса или просто да водиш здравословен начин на живот зависи единствено от самите вас.От това дали правите всичко възможно да откриете причините за вашите неуспехи и да се справите с тях зависи вашия краен резултат.Мотивацията за всеки човек може да е различна,но добрата мотивация и непримиреност винаги води до успех.

1894632

Източник: Boomer, Автор: Мартин Велев

ключови думи:
мотивация резултати

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април