Защо не трябва да спирате да ходите

Оптималният вариант за здраве и тонус са 10 000 крачки на ден
Защо не трябва да спирате да ходите

Физическата активност не е полезна само за вашето сърце. Има научни доказателства, че тя намалява риска от развитие на рак на гърдата, матката и червата. Редовното движение може да предотврати развитието на коварната болест на около 3400 великобританци годишно, се казва в скорошно проучване. А най-лесният начин да бъдете активни е като ходите.

Ходенето е перфектното средство за облекчаване на стреса

Освен куп физически ползи, ходенето има позитивно влияние и върху психическото ви здраве и благополучие. Свежият въздух и разходка сред природата облекчават стреса, натрупан през деня. Това "упражнение" веднага ще повиши и настроението ви.

Ходенето помага да поддържате здравословно тегло

Не сте почитатели на фитнеса? Ходете повече! Разходките са лесен начин да поддържате теглото си. Затлъстяването е сред основните причини за образуването на над 13 различни типа рак.Един възрастен човек гори средно по 410 калории на 10 000 крачки.

Как да вкарате ходенето в ежедневието си?

Възрастен човек трябва да ходи интензивно средно по 2ч. и 30 мин на седмица. Това означава, че може да вървите по 30 минути 5 пъти седмично. Под интензивно ходене се разбира забързано пристъпване с леко ускоряване на пулса.

Превърнете ходенето в навик

Едно от най-честите оправдания за понижена физическа активност е липсата на време. Така че най-лесно е да свикнете да ходите поне по малко всеки ден, за да не се обездвижите. Разхождайте кучето, водете детето по-често в парка, не се затваряйте с приятели по кафета, а се разхождайте по улиците, вървете поне две спирки пеша, паркирайте по-далече от работното място... зарежете асансьора. Има десетки начини да вкарате ходенето в деня си и да го превърнете в навик.

Как да разберете дали сте изпълнили дневната си квота от 10 000 крачки?

Лесно е! Инсталирайте падометър (pedometer) на мобилния си телефон и той ще направи броенето вместо вас.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април