Защо мъжете устояват по-трудно на сексуалните съблазни

Експеримент с 218 души
Защо мъжете устояват по-трудно на сексуалните съблазни

Мъжете по-трудно устояват на сексуалните съблазни не защото имат по-малка способност за самоконтрол, а защото имат по-силни сексуални импулси, съобщава Medical Express, като цитира изследването на американските учени Наташа Тидуел и Пол Истуик от Тексас, публикувано в Personality and SocialPsychology Bulletin.

Двамата предположили, че сексуалното желание у мъжете е по-силно от това у жените, което ги прави по-склонни към изневяра. В същото време мъжете и жените имат еднаква способност да контролират сексуалните си импулси. За да проверят своята хипотеза, те провели два експеримента.

В първия експеримент участвали 218 души - 70 мъже и 148 жени на средна възраст 32 години. На доброволците им било предложено да си спомнят случай , в който са изпитали силно сексуално влечение към реален човек, но което трябвало да потиснат, защото сексуални отношения по една или друга причина не били възможни. След това те трябвало да отговорят на въпроси от рода на: колко силно било влечението, колко усилия трябвало да употребят, за да се противопоставят на изкушението и други. Резултатите показали, че мъжете изпитали по-силни импулси от жените и по-често не устоявали на изкушението.

Във втория експеримент участвали 600 студента, от които 326 били мъже, а 274 - жени. Те трябвало да направят компютърен тест: от снимки на потенциални партньори да изберат кой им харесва и кой не. Друга част на теста включвала задачата да отхвърлят "желания" от тях партньор и да приемат "нежелания". Този експеримент също потвърдил  хипотезата, че мъжете изпитват по-силни сексуални импулси и според учените именно това е причината те по-трудно да устояват на съблазни.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април