Красота с помощта на лазер I

В серия от няколко материала ще ви разкажем всичко за лазерните процедури, кои са най-подходящите в зависимост от индивидуалния случай и има ли противопоказания
Красота с помощта на лазер I

Още по темата

Перфектна кожа няма. Всеки от нас е имал или има несъвършенства по кожата си, които понякога влияят негативно върху самочувствието ни. 

Въпросът е кога е удачно да се доверим на лазерните процедури. Коя лазерна процедура е най-подходяща за нас в зависимост от проблема, който имаме или резултата, който искаме да постигнем? Има ли странични ефекти и какви са те?

За тези и много други въпроси се допитахме до д-р Ирина Шаркова – специализант по дерматология във Военно медицинска академия- гр. София. 

1666055Pinterest

·      Какво е приложението на лазерите в дерматологията?

Лазерите намират широко приложение в дерматологията. Пациентите се подлагат на лазерни процедури по медицински и естеични показания. Лазерите намират приложение в дерматохирургията за отстраняване на различни кожни образувания- папиломи, фиброми, кондиломи и др. Също така се използват  за премахване на белези с различна генеза- белези след акне, белези след изгаряния, постоперативни и посттравматични цикатрикси. Лазерите са с  водещо приложение в борбата със стареенето на кожата.

 

·      Кой лазер препоръчвате за заличаване на белези след акне и зачервявания?

В нашата клиника използваме Nd:YAG лазер , FX лазерен рисърфисинг, CO2 лазер- Ultra Pulse Encore CO2 Laser system- Lumenis, 1540nm Er:Glass-Palomar, IPL (Intense Pulse Light)- Lumenis OneTM system в комбинация или по отделно срещу белези от акне и зачервявания. Много подходяща процедура с доказан ефект срщу дифузна червенина, разширени пори, бръчки, белези и подобряваща структурата на кожата е процедурата с лазер  Genesis- Cutera. С лазер Genesis може безопасно да се третира всеки фототип кожа, без притеснения от поява на пигментации през цялата година.

 

·      Кога не трябва да си правим лазерна процедура Genesis?

Противопоказания за извършване са инфекции в областта на третираната зона на пример: херпес, бактериални инфекции. Бременността също е противопоказание за прилагане на лазер Genesis , някои неврологични заболявания, злокачествени кожни обаразувания и др.

 

·      След колко време / процедури може да видим резултат?

Пациентите виждат ефект още след първата процедура, като крайният резултат се наблюдава след 4-6 процедури и е значителен.

 

·      Какво е състоянието на третираното място след процедурата? Би ли попречило на плановете ни?

Процедурата Genesis е много приятна за пациента, усеща се леко затопляне на кожата, което от своя страна има релаксиращо действие. Не е необходимо обезболяване. Веднага след процедурата се наблюдава леко зачервяване на кожата, което преминава до няколко часа. Пациентите могат да се върнат веднага към нормалното си ежедневие, желателно е използване на слънцезащитни продукти при последващо излагане на слънце.

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април