Диетите на звездите

И как им помагат да отслабват!
Диетите на звездите

Звездите точно като нас са подложени под всекидневен натиск да се поддържат в отлична форма, но огромната разлика е, че техните движения се следят зорко от феновете им от цял свят.

Представете си – ние можем да изядем още един сладолед или още едно парченце шоколад, но за известните личности този лукс е немислим, защото биха поставили под въпрос кариерата и одобрението на феновете.

Смятам да ви запозная с най-разпространените диети, благодарение на които звездите свалят килограми.

Високо метаболитна диета

Философията на тази диета е, че отслабвате докато ядете и най-важното ядете повече! Невероятно, но факт и дори има своя привърженичка в лицето на Джесика Бийл, която се храни най-малко 5 пъти на ден, за да свали излишните килограми.

1552362Guliver/Getty Images

Джесика обикновено залага на обезмаслено кисело мляко и органични храни за закуска и риба или птиче месо с пресни зеленчуци за обяд и вечеря. Има доста междинни хранения, които се състоят от здравословни малки закуски от плодове. По този начин поддържа метаболизма си и разполага с повече енергия, за да гори повече калории по време ежедневните си тренировки.

Идеята на този хранителен режим е противоположен на схващането за намаляване на калорийния прием, защото ако намалите драстично приема на калории, тялото ви започва да смята, че е настъпил гладен период и се запасява, за да може да издържи по-дълго на подобен режим. Резултатът е невъзможност за отслабване, липса на енергия, хронична умора, нежелание за тренировки, слаб имунитет и не на последно място поставяте здравето си под сериозен риск. Така че високо метаболитната диета е удачен начин да отслабвате, докато се храните. Важното в случая е да избирате правилните храни и порциите ви да са изключително малки.

Контрол на порциите, умереност и бавно хранене

Paula Deen бившата кралица на високо калоричните рецепти, която се радва на широка популярност в страната на неограничените възможности, смени стратегията си на хранене и начин на живот, след като стана ясно, че страда от диабет. Промяната в личните виждания на телевизионната водеща промени и рецептите, които приготвя в шоуто си.

Чрез практикуването на умереност в храненето тя се лиши от някой и друг килограм и в същото време я превърна в привърженичка на здравословния начин на живот.

Диета с кокосова вода

1552361Guliver/Getty Images

Мадона, Деми Мур, Румър Уилис и Матю Макконъхи са само част от няколко известни личности, които са привърженици на диетата с кокосова вода. Кокосовата вода има способността да ускори метаболизма на тялото като в същото време носи многобройни ползи за здравето на организма.

Детоксикация

Привържениците на детоксикацията с вода, фреш от лимон, кленов сироп и люти чушки са многобройни, но като че ли най-яркия представител сред тях е Бионсе Ноулс.

1552359Guliver/Getty Images

Бионсе обяви в "Шоуто на Опра Уинфри", че е загубила огромна част от килограмите благодарение на тази течна диета и то само за 14 дни. По този начин не само е отслабнала, но е успяла и да се освободи от токсините в тялото си. Красавицата се похвали, че дори не е страдала от липсата на енергия.

Крес супа диета

Диетата крес супа не е толкова популярна, колкото останалите диети на знаменитости, но е изключително здравословен метод. Не случайно бащата на съвременната медицина Хипократ е създал първата лечебница в близост до място, където расте крес или също познат като кресон. Лечебните свойства на креса са многобройни и освен това притежава силни антиоксидантни свойства. Той е използват още от древните гръцки и римски войници за възстановяване на силата и издържливостта.

1552360Guliver/Getty Images

Елизабет Хърли е привърженичка на тази диета за загуба на излишни килограми, която спазва в рамките на една седмица. Метод, който дава бързи резултати, но след което трябва да се спазва баланс на хранене. Актрисата си приготвя супа от крес, в която няма мазнини и до голяма степен зависи какви продукти ще сложите в нея – тя може да се окаже изключително ниско калорична и пречистваща организма.

Имайте предвид, че по-голяма част от диетите на звездите са за бърза загуба на килограми, но техния режим на хранене и начин на живот се следи зорко от многобройни специалисти, които не изпускат баланса, който е изключително важен за водене на здравословен начин на живот. Необходимо е да се стремите към умереност в хранене и най-важното е да не забравяте да се движите всекидневно!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април