4 навика, които забавят вашия метаболизъм

4 навика, които забавят вашия метаболизъм

Най-важното

Бързината на вашия метаболизъм е от изключително значение за правилното функциониране на вашето тяло. Ако забавите метаболизма си, вие ще се чувствате постоянно изморени и смачкани и няма да имате енергия за нищо. Освен това вие ще качвате килограми, което не е приятно за никого. Ето 4 вредни навика, които забавят вашия метаболизъм и ако искате да живеете здравословно, трябва да ги премахнете.

Храната ви не е достатъчно пикантна. Навярно знаете, че пикантната храна е един от най-добрите стимулатори за забързване на метаболизма. Според изследване на университета в Илинойс, лютото забързва метаболизма ви с до 50%. Пикантните храни също ще ви помогнат да изгаряте повече калории и по този начин ще държите теглото си в норма. Но не прекалявайте с пикантните храни, защото могат да доведат до язва.

Стоите често седнали. Застоялия начин на живот е основния причинител на забавения метаболизъм. Това може да е в следствие на работата ви, за която е необходимо да стоите седнали целия ден или просто защото нямате желание да се движите. Ако работите цял ден в офиса, по-добре е през обедната почивка да се раздвижите, за да не забавяте функциите на тялото си. Също така е добре да се връщате от работа пеша или с колело, вместо с кола или автобус. И винаги когато можете тренирайте, а не стойте вкъщи да стоите пред телевизора, седнали на дивана.

Не миете храната. Може да ви се струва странно, но е факт. Изследване на организацията за опазване на околната среда е свързало замърсяването на почвата с пестициди и други добавки със забавянето на метаболизма и други болести. Кога не измиете добре плодовете или зеленчуците, вие ще приемете всички пестициди и химикали, с които се отглеждат. В най-добрия случай това ще доведе до подуване и качване на тегло, но може да се стигне до по сериозните проблеми - хранително натравяне, стомашни болести, рак и язва.

Не си миете ръцете преди хранене. Подобно на плодовете, ръцете трябва да се мият пред всяко ядене. Ако не го направите, вие ще приемете много бактерии, които се намират на ръцете ви при ежедневния допир с околния свят. Тези бактерии могат да причинят стомашни проблеми и да забавят вашата храносмилателна система. Също така можете да се разболеете от различни инфекции.

Вижте още: 6 болки, които не трябва да пренебрегвате.

Вижте още: 10 правила на здравословния живот.

Вижте още: Смехът подпомага работата на мозъка.

Вижте още: Ходенето развива креативността.

Прочетете още: 10 факта за здравословното хранене.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април