Съвети за здравословен живот на децата и семействата

Здравословният начин на живот е съвкупност от дисциплина, енергия и щастие
Съвети за здравословен живот на децата и семействата

Здравословният начин на живот е съвкупност от дисциплина, енергия и щастие. Дните са изпълнени със свежест и пълноценност. Изградете здравословни навици и ги предайте и на децата си! Ще усетите красотата на живота и ще се насладите на здравето на вашето тяло, коса и нокти.

- Започвайте деня със здравословна закуска. Закуската е най-важната от храненията. Тя символизира началото на деня и ни дава необходимите сили. Не забравяйте, че стомахът контролира ума. Ако имате възможност закусвайте всички заедно! Към свежото утро добавете и един прясно изцеден сок.

Хубавата закуска помага на децата да бъдат съсредоточени и изпълнени с енергия за сутрешните часове в детската градина, в училище или в университета.

- Позволявайте на децата да ви помагат в приготвянето на храната. По този начин от малки ще видят на кои съставки е важно да се набляга. Давайте им пресен морков, докато приготвяте супа, нека ви помагат в подреждането на плодовата салата и т.н.

- Яжте повече свежи плодове и зеленчуци. Сурови са най-полезни , защото не губят витамините и другите полезни вещества.

- Нека водата е най-важната напитка за семейството ви! Така ще се радвате на отлично здраве и красиво тяло. Водата е извор на живот!

- Яжте бавно. Така ще усетите вкуса на всяко ястие и ще се насладите максимално. Освен това, учени са доказали, че когато дъвчете бавно, позволявате на мозъка да се засити.

- Изненадвайте семейството си с вкусен десерт... Но и здравословен!

Какво по-хубаво от вкусна плодова торта с блат от ядки и пресни плодове... Мммм....

- Избягвайте пърженето!

- Забранете чипсовете и всички вредни, но любими на децата храни.

- Не пълнете чиниите. Позволете на децата ви сами да си поискат допълнително, ако все още се чувстват гладни.

- Движете се всички заедно! Ходете на разходки в някой парк или в планината. Спортът е живот! Спортът е полезен и приятен.

 Гледайте телевизия не повече от 1 час на ден. Забавлявайте се със семейството си! Животът е твърде кратък, за да обръщаме внимание на други неща.

- Купете колело на детето си и карайте цялото семейство в парка!

Страхотно е! Завъртете педалите на емоциите и споделените мигове!

- Щастието е в малките жестове! Помагайте си един на друг, грижете се и се обичайте, защото е доказано, че емоциите влияят на нашето здраве!

- Направете си красиво цветно меню с весели човечета и го спазвайте !

- Предпочитайте стълбите пред асансьора!

- Ако имате време - ходете пеша! Толкова е забавно... По пътя може да посетите някое интересно място, което с колата всеки ден отминавате!

- Бъдете модел за вашето дете! Децата подражават на родителите си! Те запомнят това, на което ние ги учим.

Не забравяйте, че тези съвети са грижа за семейството! Те са проява на любов, отдаденост и мисли за другия! Живейте пълноценно! Животът е един миг!

ключови думи:
здраве семейство

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април