Помощ, изядоха ме комарите!

Спасението идва под формата на няколко страхотни натурални лeка
Помощ, изядоха ме комарите!

Уф, нали ви казахме да си направите ето този спрей против комари, защо не ни послушахте? Е, нищо, де. Следващия път няма да забравите, убедени сме. А сега, нали сме добри, ще се опитаме да ви помогнем с няколко бързи решения срещу пъпките, резултат от ухапването на гадинките.

Започваме с:

Мед!

Ако питате Мечо Пух, лепкавата сладост в никакъв случай не трябва да се хаби за глупости. Ама Мечо сигурно не знае каква мъка е да те нахапят комари, така че няма право на мнение, да ни прощава...

Известен със своите силни антибактериални и антивъзпалителни свойства, медът е чудесно средство за успокояване на кожата след нашествие на войнствени насекоми, каквито са гореспоменатите. Нещо повече, не е случайно, че той засилено се използва в спретването на разнообразни домашни разкрасителни процедури. Затова веднага намажете с него сърбящите и болезнени области. И бързичко ще се оправите.

Чаените торбички

inm.comНе! Не ги изхвърляйте директно след употреба, ами покрийте с тях пъпките си :) Ще почувствате мигновено подобрение, защото чаят ще се справи с раздразнението за нула време.

В този материал пък вижте какви други приложения могат да имат чаените торбички ;) 

Босилек

Листенцата му притежават силни антисептични свойства. Измийте ги с студена вода и ги наложете върху зачервените места. По-добре е, нали? Особено приятно е и етеричното масло от босилек, с което ви съветваме да се снабдите в най-скоро време.

Ами, толкова от нас! И нека ухапванията от комари не възпрепятстват забавните ви летни дни :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април