Някои полезни алтернативи на бялата захар

Които са дори по-сладки от нея
Някои полезни алтернативи на бялата захар

Бялата захар е най-универсалният подсладител, който човечеството използва още от древността. Не е нужно, нито пък би било доказано достоверно бялата захар да се анатемосва и отрича напълно като вреден продукт. За поддръжниците на здравословното хранене обаче е огромно улеснение възможността да ползват естествени заместители на бялата захар, а не синтетични подсладители с недоказана безопасност.

Съществуват няколко изцяло природни алтернативи на бялата захар, които днес може да се намерят много лесно. Те са едновременно по-сладки и по-полезни от нея. В допълнение производството им е по-екологично, а степента на допълнителна обработка – по-ниска. Тези ползи са напълно достатъчни, за да компенсират по-високата цена на тези продукти.

Мед

Най-древният подсладител, доказал ползите си през вековете. Не е известно защо в миналото се е стигнало до момент захарта да се наложи като алтернатива на меда, но никога не е късно той да възвърне позагубените си позиции. За разлика от бялата захар медът е богат на широк спектър от витамини и антиоксиданти, укрепващи комплексно организма. Единствената основателна причина някой да предпочита захарта пред меда биха били чисто вкусовите различия.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април