Може да изчистите организма с тези билки

Пролетта е време да се избавите от токсини
Може да изчистите организма с тези билки

Човешкото тяло действа като гъба – може да абсорбира всяко химично съединение, на което е изложено за по-дълго време. А през зимата, и особено през мръсна зима като отминалата току-що, опасните токсини, на които тялото ни беше изложено, бяха в рекордни количества. Затова пролетното почистване тази година трябва да започне отвътре навън, т. е. с една ефикасна детоксикация на организма.

Добрата новина в случая е, че както зимните замърсители идват от средата около нас, така и пролетното решение също се намира там – в природните билки. Има няколко от тях, които експертите препоръчват като ефикасни средства за прочистване на организма от натрупаните замърсители, попаднали в него чрез храната или въздуха. В най-голямата си част това са въглеводороди, прахови частици, акриламиди, соли на арсена и оловото и други органични и неорганични съединения.

Куркума

Тя съдържа високи дози от биоактивното вещество куркумин, което притежава изявени противовъзпалителни, антиоксидантни и най-важното – детоксикиращи свойства. Куркуминът буквално изсмуква токсините и ги изнася от организма. Еднакво ефикасен е при вътрешно и външно приложение.

Нийм

Ползван основно за производство на етерични масла, ниймът се прилага най-вече външно върху кожата. Има както детоксикиращо, така и лечебно действие за подобряване вида на кожата, която е основния потърпевш от негативното действие на токсините.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април