Звезден фитнес пример: Джейн Фонда

Жената-вдъхновение, която остарява активно и красиво
Звезден фитнес пример: Джейн Фонда
MK

Джейн Фонда е истинска фурия и на 73! Актрисата, която превърна аеробиката в мания, продължава да изглежда зашеметяващо и днес, промотирайки последната си книга. Тя е озаглавена Prime Time: Love, Health, Sex, Fitness, Friendship, Spirit — Making the Most of all of Your Life и се очертава като абсолютен бестселър не само в САЩ, но и по света.

Един от незабравимите символи на Холивуд се завърна в светлините на прожекторите през миналата година с две чисто нови фитнес DVD-та, насочени към по-възрастната публика. Забележителното в случая според нас е, че Фонда спокойно може да демонстрира упражненията в облеклото си отпреди... 29 години.

Днес не практикува интензивно кардио, тъй като преди няколко години се сдоби с изкуствена бедрена кост и коленна става, но прави упражнения с тежести и леки сесии на велоергометър, елиптикал или просто се разхожда и кара колело поне 4-5 пъти седмично по 30-45 минути. Препоръчва на хората над 65-годишна възраст да следват именно подобни умерени режими.

MK

Джейн всъщност започва своята кариера на фитнес гуру през 1982 г с видео, което е сред най-продаваните за домашна употреба и реализира над 17 милиона копия. До 1995г., когато решава да прикключи с тази си роля, звездата има вече 23 видео тренировки, 5 книги, посветени на спортни режими, и 13 аудио програми.

MK

Актрисата обаче има още планове за бъдещето и се завръща на голям екран догодина с цели два филма – холивудската продукция Peace, Love & Misunderstand с младите Чейс Крауфорд и Елизабет Олсен, както и френската комедия Et si on vivait tous ensemble (И ако всички живеехме заедно).

А само преди броени дни, в телевизионно интервю, сподели, че активният начин на живот гарантира "успешно остаряване". Тя каза и, че е "по-щастлива отвсякога" и, че не е очаквала толкова много от живота с напредването на възрастта. Нещо, за което напълно й вярваме!

MKОчевидно е, че Джейн има отлични гени. Но е и живо доказателство за невероятния ефект на физическата активност върху качеството на живот и визията.

Миналата година си призна още, че се е подлагала на пластични корекции в областта на врата, брадичката и около очите. "Чувствам се прекрасно и исках поне малко да изглеждам така, както се усещам", поясни звездата. Смеем да твърдим, че намесата има съвсем естетичен ефект и не е драстична.

Фонда не подминава и храненето. Тя открито призна неотдавна, че стресът в киното някога я тласнал към анорексия и булимия, които преодоляла едва на 44-годишна възраст, след 2 десетилетия борба с тях.

Сега обаче внимава много как се храни. Порциите й са малки и задължително включват разнообразни зеленчуци и плодове. Не пропуска закуската, защото става много рано сутрин. И единственото изкушение, без което не може, е шоколадът – позволява си го често, но в малки количества.

След всичко, видяно до тук, ние само ще си пожелаем да остаряваме умело по същия начин и да се чувстваме също толкова добре на възрастта на Джейн Фонда. Която, впрочем, на 21-ви декември ще навърши 74...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 08.12.2011 | 09:07
    Супер е!!!!!!! Искам и аз да имам нейното успешно остаряване!

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май