4 храни, с които да неутрализираме лятната жега

4 храни, с които да неутрализираме лятната жега

За да се преборим с жегата в летните дни, трябва да добавим към менюто си храни, богати на различни вещества и вода. Това е много важно, най-вече за да поддържаме организма си хидратиран и да му набавим необходимите за правилната му функция хранителни елементи.

Специалисти в областта на храненето дават своите насоки кои храни да изберем.

1. Извара

Изварата съдържа полезни бактерии, които не само подпомагат храносмилането, но също така подобряват и имунитета. Затова през този сезон е препоръчително да се възползваме максимално от изварата и да я добавим към смутито, айряна и друга напитка или ястие.

2. Пъпеш

Ако обичаме да ядем плодове, трябва да се уверим, че всеки ден си носим кутия с пъпеш за обяд, за да се справим по-добре с горещините. 

Този летен плод не само е с ниско съдържание на калории и има голямо количество антиоксиданти, но подпомага и храносмилането.

3. Краставица

Разбира се, краставицата е задължителна в борбата с топлите дни и обезводняването. Тъй като зеленчукът съдържа 88% вода, когато е в комбинация с щипка сол, помага за възстановяване на загубените електролити и вода, вследствие на жегите.

4. Сурово манго

Същински склад за хранителни вещества, суровото манго може да неутрализира лятната горещина, като попълни загубените хранителни вещества в организма, вследствие на дехидратацията му.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април