Храните, които изострят апетита вместо да ви засищат

А вие си мислите, че ще отслабнете
Храните, които изострят апетита вместо да ви засищат

Пуканки, кисело мляко, голяма чаша сок... те трябва да ви заситят поне за малко, нали? Вместо това неусетно поглъщате повече храна и калории и после се сърдите на огледалото. Това е така, защото има някои продукти, които ви карат да ядете повече. Съставките в тях не само не засищат, но отварят апетита ви.

Питали ли сте се защо ядете повече, когато сте пили? Или защо след паста винаги имате желание за десерт? Отговорът се крие тук:

1. Пакетиран сок

Всички знаем, че пакетираните сокове съдържат изкуствени подсладители и ароматизатори и почти никакъв реален плод. По-високото съдържание на захар увеличава нивото на кръвната захар в организма, което води до глад.

2. Замразено кисело мляко

Отново храна, която съдържа консерванти и скрити захари, които оказват влияние върху начина, по който вашият мозък регистрира нивата на глада и в резултат се повишава желанието за повече храна.

3. "Бързи храни" (fast food)

Повечето храни за бързо хранене съдържат трансмазнини, които отслабват способността на организма да генерира невротрансмитери, контролиращи апетита и по този начин, вместо да ви карат да се чувствате сити, те ви карат да копнеете за повече.

4. Зърнени закуски

Шокиращо, но факт. Повечето зърнени храни могат да ви накарат да се чувствате гладни. Голямото количество захар и липса на фибри ще ви оставят гладни.

5. Бял хляб

Белият хляб стимулира нивата на инсулина в човешкото тяло и води до нестабилен глад.

6. Чипс

Забелязали ли сте, че докато гледате филм, постоянно ви се хапва нещо и накрая все посягате към солените пуканки и чипсове, което само стимулира глада. Причината за това е прекомерното количество сол, което допълнително дехидратира организма и ви кара да се чувствате гладни.

7. Бяла паста

Любимите ви бели тестени изделия нямат хранителни вещества и вместо да ви заситят, това ви кара да се чувствате по-гладни. Ако все още не можете да контролирате любовта си към тестените изделия, заложете на пълнозърнеста паста.

8. Дъвки

Сочните дъвки стимулират стомашните сокове в тялото и слюнката, която се получава по време на дъвченето попада в стомаха и стимулира прекомерния глад.

9. Диетични напитки

Всички диетични напитки съдържат изкуствени подсладители, които дават на мозъка сигнал, че тялото се подхранва с малко енергия. Този процес води до стимулация на глада.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април