Диетата на: Ан Хатауей

Крехката брюнетка трябваше да се справи с няколко предизвикателни роли напоследък...
Диетата на: Ан Хатауей

Ан Хатауей е новата звезда в Холивуд, която заблестя ослепително напоследък. 29-годишната брюнетка има още много талант за показване, но досегашните й филми определено се броят за силен старт :)

Американката винаги изглежда добре, въпреки последните си роли, които изискваха екстремна подготовка. Е, храненето е особено важно, така че започваме с...

Диетата

Хатауей е вегетарианка от няколко години. Споделя, че никога не е била голям фен на месото, но имала няколко любими месни ястия, които нарушавали растителноядния й режим. От 2009 г. насам обаче не се поддава на провокации и е абсолютна вегетарианка.

EmpireТвърди, че не й се е налагало да спазва сериозни диети, докато върху й не се стоварва проклятието на черния кожен костюм на Жената-котка. Ан го нарече "психо терорист" в няколко интервюта по повод ролята й в последния филм за Батман – "Черният рицар: Възраждане" (The Dark Knight Rises), който в момента е и по нашите кина.

Актрисата заяви, че само мисълта за прилепналия костюм я побърквала, тъй като не смятала, че ще изглежда достатъчно добре в него. Това усещане се засилвало и от факта, че в същото облекло преди това беше спортна мацка като Холи Бери, която наистина изглеждаше зашеметяващо.

Затова Хатауей се обръща за помощ към Джаки Келър – специалист по хранене и фитнес, работила със знаменитости от ранга на Анджелина Джоли, Ума Търман, Рийз Уидърспуун и др. Желанието на Ан не е да отслабва, а да изглежда по-атлетична и силна.

Келър й подготвя веган диета, като изключва храни, предизвикващи възпаления, подуване на стомаха, главоболие. Калорийният прием е намален съвсем леко, до 1600-1800 калории на ден, така че звездата да може да оползотворява напълно приетата храна. В същото време храненията са 6 пъти дневно + супа и салата.

За да не се уморява от тежките си тренировки, Хатауей приема сериозни количества растителен протеин с всяко хранене. Освен това Келър й разрешава определени плодове, парченце шоколад или подходящи шоколадови кексчета за десерт.

За ролята си в "Клетниците" обаче Ан трябваше да премине през сериозно изпитание и да стопи около 12 килограма за месец. Ние вече казахме, че подобен хранителен режим може да бъде много опасен.

Самата актриса заяви твърдо, че не препоръчва на никого екстремно отслабване с едва 500 калории на ден и не би повторила това отслабване отново. Тя призна, че по време на снимките често не е била на себе си и й било изключително трудно да работи.

Сега Хатауей пак следва обичайната си вегетарианска диета и е щастлива, че може да яде повече от купичка хумус. Признава, че от известно време пак се наслаждава на любимата си пълнозърнеста паста с много песто и зеленчуци :)

justjared

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април