Happy feet* 4

Една чудесна спа процедура за щастливи ходила
Happy feet* 4

Най-важното

Ако кожата на ходилата ви е загрубяла, може да я омекотите лесно, като я намажете с микс от 1 супена лъжица зехтин и 1 супена лъжица ябълков оцет. 

Помните ли кога за последно поглезихте крачетата си? Ние – да. Беше преди многооо време, в този материал. Да, ходилата ни вече съвсем основателно се оплакват от липса на внимание. Чувате ли обаче? И вашите мърморят нещо!

Е, зимата беше тежка и за тях – преминаха през толкова преспи и локви, пързаляха се безспир и неведнъж им случваше да измръзват неприятно.

Благодарете им от сърце, че ви служиха вярно през всички студени дни и побързайте да им приготвите тази ароматна вана, защото наистина я заслужават. За да я спретнете, ще ви трябват следните съставки:

1 супена лъжица морска сол

2 супени лъжици етерично масло от лавандула

1 супена лъжица етерично масло от розмарин

няколко венчелистчета от роза или от друго цвете (по желание)

Планът за действие е следният:

Напълнете малко легенче с топла вода. Количеството прозрачна течност трябва да бъде толкова, че да покрие ходилата ви поне до глезените. После изсипете морската сол вътре и добавете етеричните масла. Може да ползвате и други, не само посочените, аромати.

Накрая разхвърлете цветчетата по повърхността на водата. Идеално! Потопете стъпалата си в така приготвената вана и ги оставете да се насладят на спа преживяването за период от около 10 минути (или докато водата изстине). След това хубавичко ги подсушете с хавлиена кърпа и ги намажете с подходящ крем.

Лесна за реализация, тази процедура наистина ще зарадва крачетата ви и ще ги накара да "се усмихнат" за нула време, не се съмнявайте. 

* Happy feet – "щастливи крака", в буквален превод от английски език. По едноименната анимация за пингвинчето-пътешественик 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май